Vagn Påhlsson Læderforretning Drejers Eftf. Odense 1983 og frem

Vagn Påhlsson læderhandler Drejers Eftf. Odense ©Kanobi®
Vagn Påhlsson læderhandler Drejers Eftf. Odense ©Kanobi®

 

Jeg har hjulpet Læderhandler Vagn Påhlsson i Drejers Eftf. læderforretning fra 1983 og indtil 2003.

Forretningen lå i mange år i Gravene 6, hvor Vagn ejede hele bygningen. Ses kun indefra på billedet ovenover med Kleiner Münsterlændere, men ved stakittet var gårdindgangen til bygning. Vagn var oplært i Farvergården, som lå i samme gård tv. Billedet inde fra forretning er fra Asylgade.

Hans altid to dejlige hunde ses også på billedet, altid gående uden snor efter Vagn igennem byen. De blev brugt til jagt forskellige steder, bl.a. godsjagter på Fyn og i Vrøgum, hvor Vagn var med i jagtselskabet igennem mange år.

Han sad lige så ofte og nød naturen og dyrene, og kom hjem uden at skyde, helt igennem en god tilgang til jagt og naturen.

Vagn var også garder igennem hele livet, så der var mange gode historier at høre, altid venlighed og viden på bordet og masser af kaffe på kanden. Min morfar var også garder, så tænker det var genkendelsen på det menneskelige plan, der også skabte den gode kontakt.

 

I 1985 rejste jeg til Cottesmore School i 1½år.

Hjemkommet var jeg fortsat i forretningen i min fritid til hyggelige samtaler og gode fif i forhold til læderarbejde, så Vagn blev faktisk en form for papfar.

Omkring 1985-87 flyttede Vagn forretningen over i Asylgade, hvor han også ejede nr. 18 lige på hjørnet ved Vindegade på teatersiden;)

Han fik desværre blodpropper og lukkede forretningen i 2003.

 

Nedenunder er en artikel om Vagn, som du kan klikke på billedet og læse.

Vagn Påhlsson artikel ©Kanobi®
Vagn Påhlsson artikel ©Kanobi®

Vagn Påhlsson artikel

 

Jeg har tegnet og malet flere billeder til Vagn igennem årene. Blandt andet et jagtbillede, som jeg desværre kun har et uskarpt foto af, der er vanskeligt at redigere, samt billedet under malet af et foto fra Vrøgum jeg skulle have.

Det var også i baggården i Asylgade jeg tegnede, imens jeg læste på pædagogseminariet.

Læderarbejdet har fulgt med lige siden;)

 

  • Tegnet Vagn Pålsson nedlagt kronvildt Vrøgum KanobiR x
    Drawing Vagn Pålsson hunt Vrøgum KanobiR