Himmelfalden – udstillingsbesøg HF billedkunst 2003 – WOW

 

 

 

Billedkunst HF i forlængelse af min i forvejen Pædagoguddannelse med Formgivning og billedfremstilling i kufferten.

Som ekstrafag til en fuld HF har jeg også filosofi, så derfor koblede jeg også her mine billeder op på store historiske tænkere for et godt samfund.

Tegner derfor Aristoteles og Platon under deres diskussioner af, hvordan livet skal leves, og hvem der har sat os i verden samt, hvad der er virkeligheden, ud fra billedet  “Skolen i Athen” malet af Raphael.

Udstillingen Himmel Falden 2003 Brandts Klædefabrik, Odense viste kunst på sit højeste, når man skal vise at falde ned, løfte op og flyve.

Udstillingen var oprindeligt fra udstillingen “Himmelschwer” på Landesmuseum Joanneum i Graz 2003.

 

Af specielle kunstnere vil jeg nævne dem, som jeg var mest inspireret af og fortsat er det fra udstillingen Himmel Falden.

Antony Gormly for hans konstruktion af mennesker i stål.

Arne Haugen Sørensen. Hans fantastiske farver, måde at male på samt spændende indhold i forhold til tyngde og opløftning. Er kendt for at arbejde med kristne motiver og findes i flere forskellige kirker.

Fischli und Weiss, Der Lauf der Dinge. Spændende film om opsætning af ting, der får installationen til at være i bevægelse;)

Viggo Mortensen egne fotografier fra hans liv.

 

Alle kunstnere gav en god stemning med til os publikum, så man var helt opløftet og inspireret efterfølgende. En let og elegant udstilling. Det kunne man godt gøre igen;)

Jeg var på udstillingen to gange, anden gang sammen med min arbejdsgiver, en handicappet mand i kørestol med sclerose, som også selv fremstillede grafiske underværker i sort tusch og var super kunstinteresseret. Fik bogen Dengang i Italien som afskedsgave;)

Det har jeg taget med mig til min egen kreative hjemmeside Kanobi Graphic Art, hvor du kan læse mere om mine tanker for Gravitation, Rotation og Levitation under Digital Art.